+40-0237/216 143 office@marcip.ro

Protectii anticorozive

Acoperiri PTFE Protectii anticorozive
Protectii anticorozive

Protectii anticorozive

Posted By MC Regional

Protectii anticorozive oferite intr-un portofoliul foarte vast in domeniul acoperirilor de suprafata de catre Prompt Cover®, marca inregistrata a Marcip Tech SRL, cu solutii cost-eficienta in ingineria suprafetei, acestea imbunatatind eficienta procesului de productie si adaugand valoare produsului final.

Oferim consultanta pentru protectii anticorozive si suport technic clientilor nostri pentru alegerea tipului de acoperire necesar pentru fiecare aplicatie in parte.

In functie de cerintele fiecarui proiect in parte, putem oferi servicii la sediul nostru sau al clientului.

Detinem utilaje de ultima generatie pentru pregatirea suprafetei si aplicarea tuturor tipurilor de vopsea pentru orice fel de substrat (material), echipamente de protectii anticorozive pentru urmatoarele aplicatii:

Sablare

  • Alice metalice
  • Corindon
  • Alice sticla
  • Alice ceramice

Vopsire

  • electrostatic – pulberi
  • dispersie
  • airless
  • bicomponent
  • multi strat

Suntem specializati in protectii anticorozive cu aplicarea urmatoarelor tipuri de vopsele:

Vopsele clorcauciuc

Sunt vopsele termoplastice ceea ce inseamna ca atunci cand structurile vopsite cu acest tip de vopsea sunt incalzite (ex: suprastructurile navelor ce navigheaza in zone tropicale), vopseaua va deveni moale si lipicioasa.
Suporta temperaturi ale structurilor vopsite ce ajung la temperaturi de peste 60ºC.

Vopsele vinilice

Policlorura de vinil este apropiata ca structura de cea a clorcauciucului (cauciucului clorurat) avand aceleasi proprietati si limitari. Ambele se caracterizeaza prin continut mic in solide si deci un consum mai mare pe m2.

Vopsele acrilice

Acestea au o mare crestere a volumelor utilizate, datorita inlocuirii vopselelor clorcauciuc si vinilice atat din utilizarile generale cat si cele in sistemele aticorozive marine. Vopselele acrilice sunt vopsele monocomponent si sunt caracterizate printr-o stabilitate buna a culorii si un luciu deosebit. De asemenea, ele pot inlocui vopselele alchidice, care in timp ingalbenesc, aceasta stabilitate a culorii explicand partial pretul lor mai mare.

Rasinile acrilice reactioneaza cu intaritori de tip izocianat, formand vopsele foarte lucioase si avand ca aplicatie sistemele de vopsire pentru avioane, trenuri, autobuze etc..

Vopsele siliconice

Sunt o multitudine de vopsele care contin rasini siliconice, ce in anumite cazuri pot fi combinate cu alte rasini precum rasinile alchidice sau cele acrilice.

Ca prima caracteristica a vopselelor siliconice o reprezinta rezistenta la temperaturi mari. Vopselele ce contin rasina siliconica pura pot rezista la temperaturi de pana la 600ºC si sunt caracterizate de o buna rezistenta la conditiile de mediu, respectiv buna retentie a culorii comparativ cu multe alte tipuri de vopsele.

Suprafetele vopsite cu aceste tipuri de vopsele, pentru a se obtine rezistenta la temperatura, trebuiesc incalzite la aproximativ 200ºC pentru o perioada de timp de 1-2 ore. Cand sunt incalzite la aceasta temperatura, au loc reactii in structura chimica a rasinii, obtinandu-se astfel o noua structura chimica ce rezista la temperaturi foarte mari. In concluzie, aceste tipuri de vopsele se usuca prin evaporarea solventului si prin reactii ce au loc la temperaturi mari.

Vopselele siliconice modificate precum cele silicon-acrilice rezista la temperaturi de pana la 200ºC si costa mai putin comparativ cu cele siliconice pure. In acelasi timp, in acest tip de vopsele se pot introduce pigmenti speciali care isi pot modifica culoarea functie de temperatura.

Vopsele epoxidice

Vopselele epoxidice formeaza cel mai larg grup din clasa vopselelor cu uscare chimica. Filmul vopselelor epoxidice este caracterizat prin foarte bune proprietati mecanice, rezistente la impact si o foarte buna rezistenta la o gama larga de produse chimice si solventi.

Vopseau in sine consta in rasini epoxidice cu mase moleculare diferite (lungimi ale polimerului de la mici pana la foarte lungi) functie de aria de utilizare. Vopsele bicomponent, utilizeaza diferite tipuri de agenti de intarire (intaritori), dintre care cei mai uzuali sunt: intaritori poliaminici, poliamidici, aductamine, izocianati etc.

In acelasi timp aceste vopsele se caracterizeaza prin rezistenta buna la solventi, agentii atmosferici, rezistenta termica si electrica buna.

Vopsele poliuretanice

Voselele poliuretanice se aseamana cu cele epoxidice din punct de vedere al caracteristicilor si utilizarii, fiind vopsele bicomponent, acestea fiind mai stabile la lumina ultravioleta comparativ cu vopselele epoxidice, avand un luciu deosebit si o buna stabilitate a culorii.

Vopselele poliuretanice se utilizeaza in combinatie cu cele epoxidice in sistemele de vopsire (sistemele epoxi-poliretanice). In mod uzual vopselele poliuretanice sunt utilizate ca straturi finale datorita proprietatilor bune de retentie a culorii si luciului.

Vopsele pe baza de apa

Tipurile de rasini utilizate uzual in formularea vopselelor pe baza de apa sunt: alchidice, latexuri acrilice, epoxidice, poliuretanice etc.

Dupa aplicare, apa se evapora si acele sferoide mici de rasina vin in contact una cu cealalta si se vor uni (coalescenta) formand filmul de vopsea.
Vopselele pe baza de apa au proprietati cel putin egale sau chiar mai bune ca a vopseleor cu uscare fizica pe baza de solvent.

Utilizând utilaje de ultimă generaţie şi echipament de control al procesului de înaltă precizie, asigurăm o suprafaţă optimă pentru sistemul de acoperire selectat.

Afla mai multe