+40-0237/216 143 office@marcip.ro

Proprietati PTFE

Acoperiri PTFE Proprietati PTFE

Proprietati PTFE

Posted By MC Regional

Proprietatile acoperirilor cu Teflon (PTFE)

Proprietatile acoperirilor cu Teflon (PTFE) furnizate de Prompt-Cover®

Prompt Cover®, marca inregistrata a Marcip Tech SRL, a dezvoltat o gama larga de sisteme de acoperire cu fluoropolimeri care deservesc o gama foarte larga de aplicatii. In functie de necessitate, acoperirea poate avea multiple proprietati.

Anti-udare –straturile de Teflon (PTFE) ofera suprafete hidrofobe si oleofobe, ce nu retin umezeala, nu permit lichidelor sa adere la suprafata. Acest lucru tine in permanenta suprafata acoperita curata. Pentru industria de semiconductori aceasta proprietate este vitala, deoarece permite alunecarea usoara a lichidelor si colectarea lor.

Anti-lipire si anti-murdarire – un strat de acoperire de Teflon (PTFE) aplicat pe o suprafata va oferi proprietati excelente anti-lipire/anti-murdarire si va fi foarte usor de curatat. Un strat PTFE este excelent la prevenirea lipirii produsului, atat la cald cat si la rece. Prin urmare, este utilizat pe scara larga in vase de prelucrare produse de patiserie, produse alimentare si industria de panificatie. Acoperirile anti-lipire cu Teflon (PTFE) sunt de asemenea utilizate în ambalarea, sigilarea la cald, laminarea-lipirea plasticului, vulcanizarea cauciucului, industria auto, industria aerospatiala, industria chimica si farmaceutica.

Rezistenta la temperaturi inalte – acoperirile cu Teflon (PTFE) pot servi in conditii grele ce implica temperaturi extreme. Acoperirile cu Teflon (PTFE) raman stabile la temperaturi inalte de 260 ° C in mod continu si pentru perioade scurte de timp la 290 ° C. Acoperirile cu Teflon  (PTFE) pot fi folosite pe matrite de extrudare si turnare material plastic / elastomeri în cazul în care alte tratamente pot degrada sau duce la colmatarea a materialului topit. Teflonul (PTFE) poate lucra de asemenea la temperaturi criogenice si ramane stabil la -270 ° C.

Coeficient de frecare redus si rezistenta la abraziune – suprafetele acoperite cu Teflon (PTFE) reduc frecarea si pot avea coeficienti de frecare foarte mici, de aproximativ 0.04 la 0.15. In cazul in care uleiurile si grasimile se evapora la temperaturi ridicate, Teflonul (PTFE) ramane si este prin urmare ideal pentru arbori in miscare, mecanisme, prezoane si elemente de fixare. Pentru rezistenta la abraziune si durata de viata crescuta. Teflonul (PTFE) poate fi consolidat prin combinarea cu un strat de baza de metal pulverizat, pentru cresterea rezistentei in timp.

Anti-gripant – acoperirile cu Teflon (PTFE) previn griparea si au proprietati excelente de alunecare. Suprafetele de contact si partile rotative ce beneficiaza de un strat de acoperire cu Teflon (PTFE) contribuie la asigurarea unui timp de intretinere minim.

Rezistenta la coroziune si factori chimici – PTFE este în mod inerent rezistent la atacul din partea celor mai multe produse chimice şi în cazul asocierii cu alte fluoropolymers, cum ar fi FEP PFA şi amelioreaza în mod semnificativ durata de viata a componentelor. PTFE aplicat ca un strat de suprafata va creşte rezistenta la coroziune a componentelor şi poate fi, de asemenea, îmbunatatit cu utilizarea unei amorse, alte pre-tratamente, cum ar fi acoperire şi fosfatare. Prezoane şi elemente de fixare, valve, pompe, bride de teava şi conectori, toate beneficiaza de aceste tipuri de acoperiri.

Proprietati dielectrice – Teflon (PTFE) are rezistenta dielectrica ridicata, factor de disipare scazut, sunt izolante si rezistivitatea mare, oferind protectie si utilizare in multe aplicatii electrice. Un strat PTFE, de asemenea, poate fi facut pentru proteja conductoarele si folosit ca acoperire antistatica. Corpuri de iluminat, conectori, ghidaje de cablu si echipamente electrice portabile.

 

Dupa tipul de aplicatie, asiguram urmatoarele tipuri de tratamente si acoperiri:

  • produse finale, pentru a îmbunatati proprietatile de utilitate
  • piese tehnologice sau componente pentru creşterea eficientei proceselor de productie
Tipul de Acoperire Temperatura maxima de functionare Grosimea Proprietati
Acoperiri rezistente la coroziune 260 100µm – 2mm Rezistenta excelenta la substante chimice agresive in concentratii mari, temperaturi şi presiuni (inclusiv vid complet).
Acoperire cu proprietati anti-lipire 290 30 – 200µm Excelente proprietati anti-adezive.
Rezistent la abraziune, temperaturi ridicate, presiuni, stres mecanic.
FDA, certificate pentru produse alimentare, farmaceutice şi de apa potabila de contact.
Acoperiri cu frecare redusa 260 15 – 35µm Coeficient de frecare.Extrem de redus. Proprietati excelente de lubrifiere, înlocuieste lubrifianti, rezistenta la abraziune, temperaturi ridicate, presiuni, stres mecanic.
Contact alimentar si de apa aprobat de acoperire 260 200-250µm Aprobat pentru contactul cu produsele alimentare, apa potabila şi produse farmaceutice.
Acoperire pentru cauciuc si materiale asemanatoare 150 10-20µm Rezistenta la presiune si atac chimic, coeficient de frecare mic, rezistenta la congelare.

 

 

Utilizând utilaje de ultimă generaţie şi echipament de control al procesului de înaltă precizie, asigurăm o suprafaţă optimă pentru sistemul de acoperire selectat.

Afla mai multe